Hoe leuk is dat? Onderstaand bericht kregen we van Armando van Bruggen (Bruggn Design), de ontwerper van onze huisstijl. Dus vandaag een gastschrijver voor onze blog. Veel lees- en toetjesplezier!
Voor iedereen die nog lekker aan het nagenieten is van al het lekkers dat tijdens de Kerstdagen op tafel is verschenen en daar nu nog een beetje naar terug verlangt, volgt hier een heerlijk recept voor een bijzonder feestelijk dessert.
Ingrediënten (voor 6 flinke stukken Limoncello Tiramisu)
- 2 Citroenen
- 250g Mascarpone
- 50g witte basterdsuiker
- 1 eetlepel Vanillesuiker
- 250ml verse slagroom
- 150ml Good Guys Limoncello
- 175g Lange vingers
- 250g Frambozen
- Witte chocoladevlokken (voor decoratie)
Instructies:
- Bereid de Citroen-Mascarponevulling:
- Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit.
- Doe de citroenrasp, mascarpone, suiker en vanillesuiker in een ruime kom en klop dit los.
- Klop de Slagroom:
- Klop de slagroom in een andere kom bijna stijf met een mixer.
- Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het mascarponemengsel.
- Bereid de Limoncello:
- Doe het citroensap in een laag schaaltje of diep bord.
- Schenk de limoncello erbij.
- Maak de tiramisu:
- Doop de helft van de lange vingers in het limoncello-citroensapmengsel en bedek de bodem van de schaal ermee.
- Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers.
- Verdeel de frambozen gelijkmatig over het mascarponemengsel.
- Doop de rest van de lange vingers in het limoncello-citroensapmengsel en leg ze ook in de schaal.
- Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.
- Laat het koelen:
- Dek de schaal af en laat het dessert minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Serveren:
- Haal de schaal vlak voor het serveren uit de koelkast.
- Versier de limoncello tiramisu met witte chocoladevlokken.
En genieten maar van de Good Guys Limoncello Tiramisu. Wat een feestje op je bord is dit!